Provincie betaalt advies om juiste aannemers te kiezen

Limburgers hebben meer nood aan objectief en onafhankelijk advies bij de verbouwing van hun woning. Ze willen begeleid worden bij hun keuzes om zo efficiënt en duurzaam mogelijk hun project af te ronden. Dat blijkt uit een enquête van de UHasselt.

Het provinciebestuur speelt in op die vraag, en gaat adviseurs ter beschikking stellen om verbouwers bij te staan. Die moeten ook helpen om offertes te vergelijken of de juiste financiering aan te vragen.

Ludwig-Vandenhove-300x199-1Het project heet De Huisdokter en wordt opgezet door Provincie Limburg en DuboLimburg. "Omdat de gemiddelde verbouwer door de bomen het bos niet meer ziet, krijgt hij koudwatervrees en worden investeringen uitgesteld of zelfs afgesteld," zegt gedeputeerde van Leefmilieu, Ludwig Vandenhove. "Een goed advies kan dan wonderen doen. Maar dat kost geld, en dat gaan wij nu ter beschikking stellen."

"Als we verder zien dat slechts 21% beroep doet op een architect en de overige 79% dus geen onafhankelijk advies krijgt, dan zien we meteen het positieve effect en belang van het objectieve advies van de Huisdokter om te komen tot een correcte, kwaliteitsvolle uitvoering,” aldus nog Vandenhove.