Nieuws Limburg Provincie-overschrijdend werken om openstaande vacatures in te vullen

Provincie-overschrijdend werken om openstaande vacatures in te vullen

Provincie-overschrijdend werken om openstaande vacatures in te vullen

In de huidige arbeidsmarkt zijn er tal van openstaande vacatures, maar weinig werkzoekenden om al deze plekjes op te vullen. Door het uitbreiden van de locatie vergroot VDAB Limburg de kans op geschikte werkkrachten. “Voor McDonald’s Halen organiseerden we een provincie-overschrijdend jobevent”, zegt Els Kenens, accountmanager diensten, personen en bedrijven bij VDAB Limburg.

Als accountmanager maak ik vooral de dienstverlening van VDAB bekend bij werkgevers in Limburg. Zo licht ik bijvoorbeeld de vacaturewerking toe en zoek ik mee naar oplossingen voor specifieke vragen”, zegt Els Kenens. “Vaak gaat het over maatwerk, zoals de organisatie van een jobdag voor een of meerdere werkgevers samen. Dit doen we in samenwerking met partners.”

Door een rechtstreeks, laagdrempelig contact te creëren met de werkgever beoogt VDAB gemotiveerde sollicitanten aan te trekken en zo tot een duurzame match te komen. “Momenteel ben ik al twee jaar actief als accountmanager in de sector diensten, personen en bedrijven. Als ambassadeur wil ik zoveel mogelijk werkgevers inlichten over de diensten die VDAB kan bieden.”

Inzetten op werkplekleren

In de huidige, krappe arbeidsmarkt zijn er heel wat openstaande vacatures maar weinig werkzoekenden om ze in te vullen. “Opleiden is het nieuwe rekruteren geworden. Daarom zetten we bij VDAB in op het versterken van competenties bij onze kandidaten door middel van opleidingen in de vorm van werkplekleren”, vertelt Kenens.  “Een individuele beroepsopleiding is een vorm van werkplekleren waarbij kandidaten met gebrek aan ervaring de kans krijgen om de kneepjes van het vak te leren op de werkvloer.”

Provincie-overschrijdende jobdag

Bij McDonald’s gaan er vaak kandidaten aan de slag via IBO. “Op 28 oktober hebben we voor de nieuwe McDonald’s die in december in Halen zal openen een jobdag georganiseerd”, zegt Kenens. “Aangezien Halen op de grens ligt van de provincie Limburg en Vlaams-Brabant hebben we provincie-overschrijdend gewerkt en ook onze collega’s van Diest betrokken om kandidaten uit te nodigen. Door het uitbreiden van de locatie hebben we ook de kans op geschikte werkkrachten vergroot.”

Ook sociale media werd massaal ingezet. “We hebben een evenementenpagina aangemaakt op onze website waarop spontane kandidaten zich konden inschrijven. Alsook hebben we een facebookadvertentie verspreid die verder gedeeld werd door de werkgever via hun sociale mediakanalen, naast uiteraard hun eigen communicatieacties. Samen hebben we er een succesvol jobevent van gemaakt.”

Succesvolle samenwerking

“De jobdag was succesvol dankzij de vlotte samenwerking tussen McDonald’s en VDAB”, vertelt David Cleynhens, zaakvoerder van McDonald’s Halen. “VDAB zoekt steeds met volle overtuiging profielen die perfect bij ons passen. Ze vullen openstaande jobs in zodat wij tijd en energie besparen en daar zijn we heel dankbaar voor. De jobdag leverde tien succesvolle matches op en wij staan met open armen klaar om hen intern op te leiden.”

Welkom bij VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. VDAB is de arbeidsmarktregisseur van Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.