Punch bouwt voor 20 miljoen fabriek in Iran

Het Truiense bedrijf Punch Powertrain gaat 15 tot 20 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe fabriek in Iran. De automatische transmissies die er geassembleerd zullen worden, moeten dienen voor de lokale autoproductie. Dat heeft CEO Cor van Otterloo verteld aan De Tijd. In de eerste fase zullen er 100 werknemers aangeworven worden voor de nieuwe vestiging.

"Het is zo dat er momenteel nog geen automatische versnellingsbakken in Iran geproduceerd worden", zegt van Otterloo in De Tijd. "Wij moeten ze vanuit onze vestiging in China naar Iran verzenden. Daar hebben we momenteel al één grote klant, en onderhandelen met een tweede belangrijke speler. De keuze om ter plaatse een nieuwe entiteit op te starten, komt tevens voort uit de verwachting dat de vraag naar automatische versnellingsbakken snel zal stijgen in Iran, en wel van 5 naar 20 procent van de markt."

Punch Powertrain is, zoals geweten, sinds vorig jaar in handen van het Chinese Yingyi, dat 1 miljard euro neertelde voor het Truiense bedrijf. Inmiddels telt de onderneming 1.300 personeelsleden.