Punch Powertrain schept 600 jobs in Sint-Truiden

Punch Powertrain, producent van onderdelen voor automatische versnellingsbakken, gaat 60 miljoen investeren in de vestiging van Sint-Truiden. Het aantal werknemers zal hierdoor tegen 2020 verdubbelen van 600 naar 1.200, aldus CEO Cor van Otterloo op TV Limburg.

Punch Powertrain is een bedrijf dat in de lift zit. De automatische transmissies vinden gretig aftrek bij zo'n 25 automerken. Vooral de opkomende Chinese markt zorgt voor extra bestellingen bij het bedrijf. Extra capaciteit is bijgevolg nodig. Niet alleen in de vestiging in China, maar ook in het hoofdkwartier in Sint-Truiden. Daar zal er 60 miljoen euro geïnvesteerd worden in extra machines. Die moeten de productie opdrijven van 240.000 onderdelen per jaar naar 480.000 stuks.

Met de ambitieuze plannen is tevens een belangrijke extra tewerkstelling gemoeid. "Tegen 2020 zullen we in Sint-Truiden evolueren naar 1.200 tot 1.300 mensen", aldus CEO Cor van Otterloo. Dat is meer dan een verdubbeling van het huidige personeelsbestand. "Toen we een deel van de assemblage in China zijn gaan doen, vreesde iedereen dat dit ten koste zou gaan van de vestiging in Sint-Truiden", aldus Van Otterloo. "Niets is minder waar. De kwaliteit van de producten in België is uitstekend, en de knowhow gaan we niet aan de Chinezen geven. Wij verankeren ons liever in Sint-Truiden. Tussen de fruitbomen voelen we ons uitstekend."