Nieuws Limburg PXL zet vrouwelijke toppers aan de knoppen

PXL zet vrouwelijke toppers aan de knoppen

PXL zet vrouwelijke toppers aan de knoppen

PXL-Digital, het vernieuwde departement aan Hogeschool PXL waarin alle opleidingen rond digitale technologie samenkomen, heeft onlangs de vrouwen op een voetstuk geplaatst. Iedere dag werd een topvrouw van een grote organisatie uitgenodigd voor een intiem ontbijt met een select groepje van vrouwelijke studenten.

“Het was de bedoeling om op deze manier vrouwelijk talent te boosten binnen digitale technologie en digitale business”, zegt Francis Vos, departementshoofd van PXL-Digital. “Tijdens het ontbijt konden ze al hun levensverhalen met elkaar kruisen en tips uitwisselen over onderwerpen als leiderschap en gendergelijkheid. De aandacht voor meer vrouwen in onze sector is gerechtvaardigd. Uit prognoses blijkt immers dat we tegen 2020 niet minder dan één miljoen vacatures mogen verwachten in Europa. Met het huidige -voornamelijk mannelijke- studentenpotentieel zullen we deze openstaande jobs nooit kunnen invullen.”

Lieten zich van hun beste zijde zien: Martine Tempels (Telenet), Hilde Goossens (Jessa Ziekenhuis), Bieke Van Gorp (Fibricheck), Tinne Lommelen (VDAB) en Saskia Van Uffelen (Ericsson). “Zij zijn voor de studenten allemaal rolmodellen die de ICT-sector kleur geven en toonbeelden van vrouwelijk leiderschap”, aldus nog Francis Vos. “De studenten kregen hierdoor meer inspiratie en motivatie om ambitieuze doelstellingen voor hun eigen carrière voorop te stellen. Een geslaagd opzet dat zeker navolging verdient.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer