foto-sem kopie

Q Jobs beukt de poort naar Duitsland open

Het Peltse uitzendbureau Q Jobs heeft zopas het eerste kantoor geopend in Duitsland. "Mijn Duits is zoals dat van Jean-Marie Pfaff", aldus CEO en ex-keeper Sem Franssen, "maar gelukkig hebben we enkele talenknobbels in huis die een handje helpen bij onze opstart in Duitsland."

Naast zijn 30 Belgische kantoren heeft Q Jobs, onderdeel van de Q HR Group, al 3 kantoren in Nederland. Daar is nu dus ook een Duits zusje bijgekomen. “Het doel is om Duitsland uit te bouwen tot een volwaardige derde kernmarkt", aldus Franssen. "We hebben lang nagedacht over hoe we de opstart daar zouden kunnen doen, en hebben uiteindelijk gekozen om zelf de organische ontwikkeling te doen, in plaats van via een overname de markt te betreden.”

Ook in België en Nederland blijft de organisatie kiezen voor verdere stabiele en organische groei. “Dat is toch het grote voordeel van een gezonde ambitieuze eigenaarsfamilie achter de HR Group (Paul Kerkhofs, nvdr). We krijgen als management de ruimte om te kiezen voor een langetermijntraject. In een markt die gekenmerkt wordt door een consolidatiegolf, kijken ook wij of er interessante bedrijven zijn die we kunnen toevoegen aan onze HR-Group. Dit doen we echter alleen als er een aantoonbare meerwaarde is in de lange termijn strategie van de groep. Boeiende tijden in de HR-wereld”, besluit Sem Franssen.