Nieuws Limburg Qatar bestelt kreukelpalen in Beringen

Qatar bestelt kreukelpalen in Beringen

Qatar bestelt kreukelpalen in Beringen

Safety Product, een bedrijf van de Groep Maes met maatschappelijke zetel in Beringen, heeft een unieke bestelling ontvangen. De overheid van Qatar heeft namelijk een grote hoeveelheid ‘kreukelpalen’ besteld. Het zijn verlichtingspalen die in geval van een aanrijding buigen tot een zacht lint, en dus de letsels voor de inzittenden van het voertuig gevoelig verminderen.

Safety Product is al enige tijd actief in eigen land en veroverde intussen ook 9 andere landen in Europa en Zuid-Amerika. Daar komt nu dus het Midden-Oosten bij. Het gegeerde product heeft de naam Zip-pole, in het Nederlands ook wel een kreukelpaal genoemd. Kenmerkend is dat deze paal voor openbare verlichting, in geval van een aanrijding zijn sterke vorm verliest, en ombuigt in een zacht lint. Op deze manier neemt de snelheid van het voertuig op een gecontroleerde wijze af. Dit in tegenstelling tot de klassieke, rigide paal die niet meebeweegt en het voertuig bruusk doet stoppen. Hierdoor vangen de lichamen van de inzittenden veel negatieve krachten op, wat de kans op zware letsels aanzienlijk verhoogt.

Het is na deelname aan een prinselijke handelsmissie dat Safety Product de overheid van Qatar heeft kunnen overtuigen. De Qatarezen vinden de Zip-pole de énige passief veilige paal. Ondertussen zijn de eerste 98 stuks in Qatar aangekomen en is een tweede container onderweg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.