Yannick Knapen Eburon Hotel Different Group

Rachida piloteert 20-jarige naar topfunctie

Yannick Knapen is nog maar 20 jaar en toch al benoemd tot General Manager van een groot hotel... "Ik heb zelf vroeger veel kansen gekregen om mij binnen de sector te bewijzen, vandaar dat ik ook het volste vertrouwen wil geven aan jongeren die ambitie tonen", zegt Rachida Naya, CEO en eigenaar van Different Hotels.

Yannick Knapen begon als jobstudent bij te klussen in het Tongerse hotel Eburon. Hij viel er op door zijn talent en inzicht. "Duidelijk iemand met een hart voor het hotelwezen", zegt Rachida Naya. "Zo'n mensen moeten we koesteren en alle kansen geven om zich te ontplooien."

Toen Yannick 2 jaar geleden wou stoppen als student om zijn universitaire studies aan te vatten, ging Rachida met hem in gesprek. "Het zou zonde zijn om zijn gedreven talent te verliezen, en daarom vroeg ik hem om te blijven. Ook zonder diploma zou hij grote stappen kunnen zetten, en die visie heeft hij gevolgd. Omdat hij zich is blijven ontwikkelen, heb ik hem nu nog meer verantwoordelijkheid gegeven. De leeftijd doet er niet toe. Het resultaat is wat telt."

Met zijn 20 jaar is Yannick vandaag ongetwijfeld de jongste hotelmanager van Vlaanderen. Tot zijn takenpakket behoren onder meer de personeelszaken, de boekhouding en de klantenontvangst. "Het is bovendien een heel aangename jongen. Hij heeft alle kwaliteiten om verder te groeien in de organisatie."

Rachida Naya wil nog meer inzetten op de doorstroming van jong talent. Daarvoor heeft ze binnen de groep Different Hotels het Future Leadership Program opgezet. "Het doel is om gemotiveerde jongeren die geen hogere studies hebben gedaan, intern op te leiden tot de leiders in ons bedrijf. Hen vertrouwen geven en bijstaan met raad en daad: zo kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt de baas én geven we vorm aan de groei van onze organisatie."

Ook TV Limburg heeft het hele verhaal. Bekijk de clip uit het nieuws hieronder!