Raf Simons kuist schup af bij Dior

Ondanks collecties die de hemel werden ingeprezen en goede verkoopsresultaten, heeft de Limburgse mode-ontwerper Raf Simons (47) besloten zijn contract met het Franse modehuis Dior niet te verlengen. Dat maakte CEO Sidney Toledano donderdag bekend.

Raf SimonsNa drie en een half jaar aan het artistieke roer van Dior (dat hij overnam om de ontslagen John Galliano op te volgen) houdt Raf Simons het dus voor bekeken. De beslissing komt er ‘om persoonlijke redenen’, laat Dior weten. De prêt-a-portercollectie die Simons op 2 oktober in Parijs presenteerde, was dus zijn laatste voor het Franse modehuis. Het is nog niet duidelijk wie hem zal opvolgen.

"Ik heb na lang en rijp beraad besloten mijn positie als artistiek directeur van het modehuis Dior te verlaten," zegt Simons in een persmededeling. "Mijn beslissing is volledig gebaseerd op mijn verlangen om mij te focussen op andere interesses in mijn leven, waaronder mijn eigen merk, en de passies die mij stimuleren buiten mijn werk. Christian Dior is een fantastisch bedrijf en het was een groot privilege om enkele bladzijden in dit geweldige boek te mogen schrijven. Ik wil meneer Bernard Arnault bedanken voor de steun die hij mij gegeven heeft, de geweldige kans om voor dit prachtige huis te werken en omringd te worden door een team waarvan ik nooit had durven dromen."

Arnault, CEO van moederbedrijf LVMH en Sidney Toledano, CEO van Christian Dior Couture, laten weten dat ze de beslissing van Simons respecteren en hem "warm bedanken voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het huis".

Volgens bepaalde bronnen in de gespecialiseerde pers zijn de onderhandelingen over een contractverlening tussen Simons en Dior afgesprongen.