memories for erwin kopie

Rally rijden als eerbetoon aan overleden ondernemer

Eind vorig jaar overleed ondernemer Erwin Boonen op amper 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van jongdementie. Om de ziekte onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen, rijden zijn vrienden Pascal Segers en zoon Sander de Viking Sun Rally in Scandinavië. "Het verlies heeft ons diep geraakt en betekent een enorme stimulans om bij ondernemend Limburg steun te vergaren die het leed van andere patiënten en nabestaanden kan verzachten", aldus het duo, dat met Bauhous en Pas Interieur ook midden in het ondernemerschap staat.

Erwin Boonen was uitbater van supermarkten in Limburg, toen hij getroffen werd door dementie. Het is de verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de hersenen informatie niet goed meer kunnen verwerken en leidt tot geheugenverlies, veranderingen in gedrag en verlies van vaardigheden. De ziekte werd Erwin Boonen fataal op 60-jarige leeftijd.

“Zijn heengaan heeft ons diep getroffen”, zeggen Pascal en Sander Segers. “We waren op zoek naar een manier om als collega-ondernemers iets te kunnen doen om de levenskwaliteit van andere dementerende patiënten en hun mantelzorgers te verhogen. Zo zijn we uitgekomen bij Alzheimer Liga Vlaanderen en de Viking Sun Rally, een liefdadigheidsrally langs de mooie wegen van Scandinavië.”

Vrijdag zijn Sander en Pascal van Bauhous in hun wagen gestapt om de rally te rijden. “We hebben intussen al heel wat Limburgse ondernemers overtuigd om dit goede doel te steunen. Op 4 juli volgt dan de officiële overhandiging van de cheque, als eerbetoon aan onze vriend Erwin”, besluit het avontuurlijke duo.