Randstad op zoek naar 100 consulenten

Met het maatschappelijk adres in Hasselt, mag Randstad Professionals een echte Limburgse onderneming worden genoemd. Moederbedrijf Randstad, de Belgische marktleider in uitzendarbeid (26.000 mensen/week), dienstencheques (4300 huishoudhulpen) en outplacement, heeft een overgangsjaar achter de rug. "In de eerste jaarhelft zagen we onze omzet met een kwart dalen, gelukkig gevolgd door een opleving," zegt woordvoerder Jacques Hermans. "De opwaartse trend zet zich door begin 2011, wat een goede indicator is voor de opleving van de algemene economie. Zeker als na de arbeiders ook de tewerkstelling van de bedienden opnieuw aantrekt."

Hierdoor verwacht Randstad opnieuw tal van consulenten te moeten aanwerven. Samen met de vervanging van de uitstroom, zal het gaan om zowat 100 mensen. Dit op een totaal van 1600 werknemers. Vorig jaar werd het dipje in de conjunctuur opgevangen met tijdskrediet, waardoor er geen mensen moesten afvloeien.

Specifiek voor Randstad Professionals verwacht Jacques Hermans een mooie toekomst. "Het is duidelijk dat ons bedrijf zal inzetten op de hogere profielen die hier aan bod komen. Algemene bedienden, IT'ers, financiële mensen of andere universitairen... Daarbij zullen we ook nieuwe doelgroepen extra bewerken, zoals specialisten in marketing, human resources of life sciences."