iinno jef vince

Rasondernemers bundelen de krachten voor start-up

Jef Noelmans, voormalig COO van Foresco Packaging in Genk en Vincent Beckers, gekend als Vince De Kebabprins en tot voor kort in dienst bij Deutsche Bank, gaan samen een nieuw ondernemersavontuur aan. Ze hebben een bedrijf opgericht (iinno genoemd) dat high-end batterijen voor de thuisopslag van energie op de markt brengt.

Noelmans en Beckers zijn jeugdvrienden, die elkaar nu ook professioneel kruisen. "Via een aantal omwegen zijn we op het spoor gekomen van Alpha ESS, een state-of-the-art producent van batterijen om thuis energie op te slaan", leggen beide ondernemers uit. "We hebben alle mogelijke research gedaan en moeten vaststellen dat het om een product gaat dat onvermijdelijk een grote impact zal hebben de manier waarop we met onze energie omgaan. Iedereen die zonnepanelen heeft, is momenteel op zoek naar een efficiënt systeem om de geproduceerde stroom zelf te beheren en te gebruiken. Zowel particulieren als KMO's merken dat allerlei maatregelen en prijsverhogingen de opbrengst van hun PV-installatie kelderen. Vandaar dat wij een esthetisch mooie batterij aanbieden, die netjes alle energie opslaat die de zonnepanelen overdag produceren. Het batterijpack, Storion Smile5 genoemd, zal vervolgens de energie afgeven als het gezin er behoefte aan heeft."

Het systeem van Noelmans en Beckers beschikt over een tool om alle parameters te monitoren en kan ook als noodstroom worden gebruikt in geval van panne. "Echt waar, we zijn er rotsvast van overtuigd dat onze toepassing in de toekomst dé standaard zal worden", zeggen ze. "Dat we met deze batterij tot 80% van de eigen productie kunnen gebruiken, is de missing link waar duurzame energieconsumenten vandaag naar op zoek zijn."

Jef Noelmans en Vincent Beckers gaan nu een dealer- en installatienetwerk opzetten voor de hele Benelux.