Re-Tyre in Lommel overgenomen

Re-Tyre in Lommel is een bedrijf waar per jaar zowat 20.000 ton oude autobanden verwerkt wordt tot een granulaten die kunnen gebruikt worden om onder meer rubberen automatten, schoenzolen, atletiekpistes of sportvelden van kunstgras te maken. De onderneming heeft zopas achter de schermen een aandeelhouderswissel doorgevoerd. "Operationeel verandert er niets, dus kunnen we er niet veel commentaar over kwijt," zegt plantmanager Marc Goossens. Uit goede bron konden we vernemen dat Rubber Recycling Overpelt van John en Martinus Kuppens de nieuwe eigenaar is.

Feit is dat Re-Tyre enkele moeilijke jaren achter de rug heeft, waarbij de Nederlandse aandeelhouders (vertegenwoordigd door de bestuurders R. Burlet en M. Claasens, die per 28/1 overigens ontslagen zijn als bestuurder) in april en mei financieel moesten bijspringen om de cashpositie van de Lommelse vestiging veilig te stellen. Het boekjaar 2009 werd afgesloten met een verlies op de resultatenrekening van meer dan een miljoen euro. Re-Tyre is een zusterbedrijf van Rubber Resources B.V. uit Maastricht, dat overigens ook in de etalage staat (lees bericht op www.wijlimburg.nl). Het bedrijf heeft ook een afdeling in Zuid-Afrika.

Hoewel in 2010 zowel de prijzen als de kwantiteit van de aangeleverde banden in dalende lijn waren (crisis!), heeft Re-Tyre toch goede vooruitzichten voor 2011. "Om de huidige, goede positie te kunnen handhaven en verder uit te bouwen, is Re-Tyre doorheen de hele organisatie bezig met een proces van continue verbetering," aldus nog Marc Goossens in zijn beleidsverklaring.