bristol

Rechter geeft Bristol 3 maanden om boven water te blijven

De rechtbank in Hasselt heeft het verzoek tot gerechtelijke reorganisatie van Euro Shoe Group (schoenwinkels van Bristol) goedgekeurd. Het familiebedrijf krijgt 3 maanden de tijd om een overnemer te vinden. Lukt dat niet, dan wordt de bescherming tegen schuldeisers opgeheven en kan het Beringse familiebedrijf alsnog failliet worden verklaard.

Zoals eerder deze week aangekondigd, heeft de directie van Euro Shoe Group (Bristol) bescherming tegen schuldeisers gevraagd. Samen met andere maatregelen, zoals een uitverkoop van de stock, moet dat de onderneming wat financiële stabiliteit bieden. En dat is nodig om de kandidaat-overnemers te overtuigen. Want die zijn er wel, zo laat CEO Elise Vanaudenhove uitschijnen. De interesse gaat vooral uit naar de strategische winkelpunten, die omgevormd kunnen worden naar het merk van de overnemer.

De rechtbank in Hasselt heeft na een grondige analyse van het verzoek, geoordeeld dat 3 maanden van bescherming moeten volstaan om een overnemer te vinden of met een andere oplossing op de proppen te komen. De GRP3-procedure loopt af op 7 september. Vooral voor de zowat 1.000 medewerkers (zowel eigen personeel op de loonlijst, werknemers in franchise-afdelingen als Nederlandse betrokkenen) is het hopen op een spoedige uitkomst.