cameo

Redder duikt op: Cameo gaat heropenen

Goed nieuws uit Sint-Truiden. Ondernemer Trudo Carlier heeft een akkoord gevonden met een overnemer voor zijn stadsbioscoop Cameo. Het is Groep Lumière die de cinemazaal van de sluiting redt.

Cinema Cameo is al geruime tijd eigendom van Trudo Carlier, de sterke man achter reisbureau De Blauwe Vogel. Hij investeerde er fors om de historische nostalgie van het gezellige zaaltje levendig te houden. Maar de verliezen blijven dekken, laat staan de exploitatie rendabiliseren, was onhoudbaar en dus zocht Carlier naar een oplossing. Die leek in eerste instantie te komen van de Truiense horeca-ondernemer Jerôme Fontaine, maar die deal sprong uiteindelijk af. Daarmee dreigde het definitieve einde van de Cameo.

Van 1 zaal naar 2

Trudo Carlier is echter blijven zoeken naar een overnemer, en die lijkt nu met Groep Lumière te zijn gevonden. Het bedrijf exploiteert nog andere kleine bioscopen en wil na 1,5 jaar leegstand zo snel mogelijk opnieuw bezoekers in de Cameo ontvangen. “Deze zaal mag zeker niet verdwijnen”, zegt Benny Salaets, CEO van Groep Lumière, in HBvL. “We springen dus graag mee in de bres voor Sint-Truiden. En ja: de authenticiteit blijft behouden. We willen blockbusters, kinderfilms en educatieve projecten met scholen aanbieden. Voor het zover is moeten er nog een aantal aanpassingen gebeuren. We voorzien een stevig bedrag voor de renovatie. Zo gaan we van de bestaande zaal twee kleinere bioscoopzaaltjes maken. Nog knusser en gezelliger… We staan al te popelen voor de heropening!”

Lees ook: Horecabaas wil Truiense bioscoop redden