foto-Valère Gaens

Reismaker Valère Gaens plots overleden

Wij vernemen het droevige nieuws dat Valère Gaens, de oprichter van Alk Reizen na een korte ziekte plots overleden is. Hij werd net geen 78 jaar. Zijn familie, medewerkers en relaties kijken dankbaar en met respect terug naar de minzame, empathische en gulle man die hij was. Ernstig als het nodig was, guitig als het kon, nooit beschaamd om zijn emoties te tonen en altijd bereid om een helpende hand toe te steken.

Valère was een ondernemer pur sang. Met 1 autocar startte hij samen met echtgenote Mia in 1979 met het bedrijf dat in 1983 het reisbureau Alk Reizen werd. In 1995 stapten zonen Geert en Rik in het familiebedrijf.

Alhoewel Valère in 2010 officieel met pensioen ging, bleef hij op de achtergrond altijd de stuwende kracht achter de onderneming. Hij bemoeide zich niet langer met het beleid, maar stond wel altijd klaar met gewaardeerd advies. Hij bleef betrokken bij de groei, de transitie naar Alk Reismakers en de recente acquisities. Dagelijks kwam je hem nog tegen op de werkvloer, waar hij voor iedere medewerker een mooi woordje had. Maar hij genoot ook van zijn hobby’s. Vooral van zijn garage, waar hij graag knutselde aan zijn tractor en zelfs bussen herstelde.

Valère was ook een rasechte familieman. Hij kon er enorm van genieten om gezellig te gaan eten met zijn familie (en er ging voor hem niks boven mosselen-friet). Hij was graag bezig met zijn kleinkinderen. Daar nam hij altijd de tijd voor. Maar ook zijn kippen en haan verzorgde hij met grote toewijding. Zijn levensmotto was 'Stel niet uit tot straks wat je nu kan doen. En doe het goed, anders moet je extra tijd nemen om het over te doen.'

Voor Geert en Rik was hij een inspirerende vader. “Als familie zijn we dankbaar en trots op wat we doorheen de jaren samen met onze vader hebben mogen realiseren” zegt Geert Gaens. “We zullen zijn immer positieve kijk op de wereld en zijn goede raad nog lang missen. Zijn geest zal altijd bij ons voortleven.”

Wij wensen zijn echtgenote, zonen en schoondochters, kleinkinderen en de medewerkers van Alk Reismakers veel sterkte.