Nieuws Limburg Rekrutering van 200 pakjespakkers komt op kruissnelheid

Rekrutering van 200 pakjespakkers komt op kruissnelheid

Rekrutering van 200 pakjespakkers komt op kruissnelheid

600 nieuwe jobs. Dat is de originele aankondiging van het nieuwe distributiecentrum dat Kuehne+Nagel in november zal openen in Tessenderlo. De rekrutering voor de eerste 200 manschappen is intussen volop aan de gang.

Om de eerste lichting van logistieke medewerkers aan te werven worden er op 28 oktober en 3 november jobdagen georganiseerd. HR-dienstverlener Tempo-Team kreeg de opdracht om de openstaande vacatures asap in te vullen. Het gaat concreet om customer service medewerkers, stockmedewerkers, pick/packers en reach- en heftruckchauffeurs. Zij zullen dagdagelijks de handeling moeten verzorgen van diverse e-commercebestellingen.

Het is door de explosieve toename van online aankopen dat Kuehne+Nagel een verdere groei van het nieuwe distributiecentrum vooropstelt. Na de 200 jobs die tussen nu en eind volgende jaar gecreëerd worden, zullen er in een latere fase nog eens 400 extra banen bijkomen. Die zullen systematisch in dienst worden genomen via het inhouse kantoor dat Tempo Team in het logistieke centrum zal openen.

Het rekruteringsbureau weet nu al dat het een helse klus wordt om de geknipte kandidaten te vinden. “De regio Tessenderlo kent met 4,5% een lagere werkloosheidsgraad dan het provinciale gemiddelde van 6,5%”, weet Elke De Blay van Tempo Team. “Bovendien is er door de aanwezigheid van andere distributiecentra een grote vraag naar de al schaarse, logistieke profielen. Daarom organiseren we ook tal van opleidingen om kandidaten op korte termijn succesvol klaar te stomen voor knelpuntberoepen als reach- of heftruckchauffeur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.