Nieuws Limburg Relschoppers ruilen gele hesjes voor groene en rode

Relschoppers ruilen gele hesjes voor groene en rode

Relschoppers ruilen gele hesjes voor groene en rode

Het is maar dat u het weet: voor vrijdag kondigen de vakbonden “een golf van acties” aan. Ze dreigen nu al met het blokkeren van kruispunten en bedrijventerreinen en het platleggen van individuele bedrijven. De werkgevers zijn furieus. “Totaal onaanvaardbaar”, vindt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

“Als de vakbonden vrijdag willen staken, is dat hun recht. Maar daar tegenover staat ook het recht op werken”, zegt Lodewyckx. “We dringen er dan ook op aan dat de vrije toegang tot onze bedrijven gegarandeerd blijft, voor de zaakvoerders, de werkwillige medewerkers, hun leveranciers en klanten.” Ook transporten van en naar de bedrijven verhinderen door wegblokkades is voor Unizo Limburg uit den boze.

Bart Lodewyckx wijst op het nog altijd lopende herenakkoord over sociale vrede. Hij roept de vakbonden op om dat herenakkoord te respecteren. “Wat heeft het trouwens voor zin om nu actie te voeren voor maatregelen die de huidige regering toch niet meer kan nemen? De nood aan rust en stabiliteit is net nu erg groot. Als de vakbonden met de werkgevers willen onderhandelen, doen ze dat beter aan tafel, binnen de Groep van 10. Bij Unizo, en zeker in Limburg, blijven we inzetten op constructief sociaal overleg. Maar we kunnen alleen slagen als ook de vakbonden hierin op een even constructieve manier willen in investeren. Met vakbondsacties het fatalisme voeden gaat ons geen stap vooruit helpen”, besluit Bart Lodewykcx.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.