Reorganisatie Navitell (Lummen) afgerond

Het Lummense verhalenverteller Navitell heeft het reorganisatieplan dat door de rechtbank begin dit jaar was goedgekeurd, afgerond. De producent van audiovisuele verhalen die toeristen en andere doelgroepen kunnen afspelen op mobiele apparaten als smartphones, iPads of gps-toestellen, was in financiële ademnood gekomen omdat de verkoop de behoefte aan technologische investeringen niet kon volgen (Lees artikel hier). De rechtbank keurde de bescherming tegen de schuldeisers goed, en bood zo de ruimte om het bedrijf terug op de rails te krijgen. Dat is volgens een nieuw vonnis nu gebeurd.

Het maken van bijvoorbeeld toeristische rondleidingen die kunnen gedownload worden (de mobiele citytrip, zeg maar), is erg kaptiaalintensief, terwijl de consument deze toepassingen slechts bij mondjesmaat leert ontdekken. Dat deze manier van toerisme, maar bijvoorbeeld ook het bekijken van specieke recepten van topchefs, dé toekomst wordt, staat nochtans buiten kijf. Navitell is dus eigenlijk zijn tijd een beetje vooruit...

In het bestuur van Navitell zetelen onder meer Bart Becks (Sonic Angel) en de Limburgse ondernemingen Essec en FKS. CEO Isabelle Maenhoudt wil 2011 graag zonder rode cijfers afsluiten.