Nieuws Limburg Restaurants krijgen score voor kinderkost

Restaurants krijgen score voor kinderkost

Restaurants krijgen score voor kinderkost

De stad Hasselt organiseert samen met de gerenommeerde gids Gault&Millau een project rond kindvriendelijke menu’s in restaurants. Talrijke restaurants schreven zich in om hun gerechten te laten beoordelen door een delegatie van Gault&Millau en een kinderjury.

kindermenu“Hasselt kreeg in 2014 het label ‘Kindvriendelijke Stad’ toegekend,” zegt schepen van Jeugd Valerie Del Re. “We profileren ons bovendien als ‘Hoofdstad van de Smaak’.Toch heb ik de indruk dat de kindergerechten op de menukaart van diverse horecazaken haaks staan op deze titels. Ze zijn vaak, net als elders in het land, eentonig en ongezond. “Daarom dagen we de Hasseltse restaurants en brasserieën uit om hun kindergerechten gezonder, gevarieerder en innovatiever te maken.”

Diverse horeca-exploitanten gingen op het voorstel in. De beoordelingen zullen later verschijnen in een boekje, getiteld ‘De Smaakgids voor Kids’.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.