product MIL Ecobeton (Foto: Joren De Weerdt)

Revolutionair fietspad uit Sint-Truiden gaat met hoofdprijs aan de haal!

Ecopath®, een gamma van slimme fietspaden dat comfortabel fietsplezier garandeert, goed is voor het grondwater en bovendien snel en makkelijk kan geplaatst worden, is zopas door Vlaams minister van Economie Jo Brouns uitgeroepen tot Hét Product Made in Limburg!

Ecopath® is een productrange die werd ontwikkeld en gemaakt door Ecobeton Water Technologies in Sint-Truiden. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse technieken om met betonproducten de afwatering van terreinen te optimaliseren. Een nieuwe uitvinding is een gamma van fietspaden, die in losse delen met een kraan op de bedding worden geplaatst. De wortels van bomen of leidingen van nutsvoorzieningen of afwatering kunnen onder de constructie door lopen. Er blijft dus geen overtollig water op de fietspaden staan, wat veilig en comfortabel is voor de gebruikers. Bovendien zijn er varianten van de oplossing mogelijk, waarbij de fietspaden kunnen verwarmd worden, zonnepanelen kunnen geïntegreerd worden, enzovoort.

Kortom, een knappe innovatie, die volgens de grote massa van het publiek (ongeveer 100.000 mensen hebben een stem uitgebracht!) de hoofdprijs als Hét Product Made in Limburg verdient. Vlaams minister Jo Brouns reikte dinsdagavond in het gerenoveerde museum KMSKA (Antwerpen) de onderscheiding uit aan Jill Aquilani (commercieel directeur) en Noël Essers (bestuurder) van Ecobeton Water Technologies. De winnaar toonde zich enorm vereerd met de prijs. "Een mooie steun in de rug om dit product op grote schaal te introduceren en zo de talrijke fietsers te laten genieten van veilig rijcomfort", aldus de bedrijfstop van Ecobeton.