ludo en rika primavera nieuwerkerken

Rika en Ludo stoppen met hun Primavera

In 1984 opende fruit- en groentewinkel Primavera de deuren aan de Diestersteenweg in Nieuwerkerken. Na veertig jaar stoppen uitbaters Rika (62) en Ludo (64) ermee en gaan ze met pensioen.

“In 1984 ben ik met een groente- en fruitkraam begonnen op de Diestersteenweg. Dat deed ik eerst alleen. Maar toen het drukker werd, heeft mijn man Ludo zijn job bij Canon opgezegd en is hij mee in de zaak gestapt”, zo vertelt Rika Hendrickx (62). In 2010 zijn we dan naar de huidige, grotere winkel verhuisd, wat verderop aan de Diestersteenweg. Maar na veertig jaar is het mooi geweest en gaan we met pensioen.”

Zaterdag 29 juni was dus de allerlaatste dag dat Primavera open was. “We hebben nog geen overnemer gevonden, dus kandidaten mogen zich nog altijd melden”, lacht echtgenoot Ludo Gijsens (64). “Maar de winkelruimte en het achterliggende magazijn kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. De laatste weken waren emotioneel wel zwaar. De vaste klanten wisten al dat we gingen vertrekken, en we hebben heel veel fijne reacties gekregen. Maar we hebben nu heel andere plannen. Ons eerste kleinkind, de verzorging van twee ezels en een cursus pizzabakker: we hebben nog de handen vol”, aldus het ondernemende duo.