Rio ruimt nadar uit Overpelt op

In Rio is er zopas een einde gemaakt aan de Olympische Spelen. Dat wil ook zeggen dat alle veiligheidshekken inmiddels in containers zijn gestopt. Meer dan 50 kilometer van de ijzeren afsluitingen werd rechtstreeks aangeleverd door Heras uit Overpelt.

heras hekDe Overpeltse fabriek ontving de bestelling van een Frans evenementenbureau dat instond voor de logistiek op de Spelen. Het ging om 14.000 hekken, naast elkaar goed voor 50 kilometer. Ze werden getransporteerd in 80 containers. Cijfers om te duizelen, maar toch alledaags voor Heras Overpelt. "We kunnen hier tot 10 kilometer hekken per dag produceren,” aldus verkoopdirecteur Yves Spooren. "Dat was niet echt het probleem. Wel dat er nog een lange reis van 45 dagen via de haven van Rotterdam moest gebeuren, wat ons wel enige tijdsdruk bezorgde."

Intussen zijn de hekken opgeruimd en klaar voor verscheping naar Limburg. Ze zullen hier worden ingezet voor de verhuurmarkt. Onder meer op festivals worden de hekken van Heras veel gebruikt. Voor de beveiliging van Rock Werchter wordt bijvoorbeeld 45 kilometer aan ijzeren afsluitingen geplaatst.