Robin Bruninx Encon

Robin Bruninx kan Ann Claes opvolgen

Wordt het opnieuw een Limburger die met de prijs van meest duurzame ondernemer van Vlaanderen aan de haal gaat? Het zou best kunnen, want na winnaar Ann Claes vorig jaar, behoort nu Robin Bruninx van Encon tot het selecte clubje van kanshebbers.

Robin Bruninx (41), oprichter en voorzitter van het milieustudiebureau Encon in Bilzen, is in de running voor de titel CSR Professional of the Year, zeg maar de Duurzaamste Manager van 2019. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar mensen die inspirerend zijn op het vlak van duurzaamheid en milieu, maar ook de sociale relaties binnen het bedrijf hoog in het vaandel dragen. De jury, onder het voorzitterschap van gewezen VDAB-topman Fons Leroy, stelt een top drie samen voor zowel het Nederlandstalig als Franstalig landsgedeelte.

Encon scoort niet alleen op basis van de energiezuinige technieken die ze implementeren bij hun klanten. Hun eigen bedrijfsgebouw Infinity bulkt van de duurzame toepassingen. Bovendien toont Robin Bruninx zijn Corporate Social Responsibility met faciliteiten voor het personeel, zoals een eigen sporthal, sportcoaches, yogasessies, strijk-, brood- en carwashservice.

"Het is een hele eer om bij de 3 Vlaamse finalisten te horen”, zegt Bruninx in een reactie. “Ik beschouw de nominatie op zichzelf al als een pluim op de hoed van ons hele team.” De winnaar wordt op donderdag 20 februari in Brussel bekendgemaakt. De concurrenten voor de titel zijn VUB-rector Caroline Pauwels (die lijdt aan een slepende ziekte) en Greet Vanderheyden, duurzaamheidsmanager van Alpro. Ook zij kunnen dus Ann Claes, aankoopmanager van JBC, opvolgen als CSR Professional of the Year.