Robin Bruninx – Wim Deprez – Sandra Deraeve kopie

Robin Bruninx zet nieuwe CEO op zijn stoel

Wim Deprez, voormalig COO bij Van den Berg (Besix), heeft donderdag zijn eerste werkdag geklopt als CEO van energiespecialist Encon. Hij vervangt in die functie oprichter Robin Bruninx, die zich nu verder gaat focussen op innovatieve productontwikkeling en de promotie van duurzaamheid voor bedrijven. Bruninx blijft wel als gedelegeerd bestuurder én voorzitter van de raad van bestuur een strategische spilfiguur bij Encon.

Nog één stukje van de puzzel ontbrak voor Robin Bruninx in zijn toekomstplan voor Encon: een CEO die hem zou toelaten om de focus te verleggen. En ja, het wit konijn is er nu, en luistert naar de naam Wim Deprez. De kersverse aanwinst was bij Van Den Berg verantwoordelijk voor een team van 200 ingenieurs, technici en ontwerpers. "Als echte peoplemanager met uitmuntende management skills is Wim de aangewezen persoon om Encon te leiden in zijn volgende groeistappen", zegt Robin Bruninx.

En ook de vorige waren niet gering. “Het laatste jaar alleen al zijn er 25 nieuwe medewerkers bijgekomen. Dat betekent ook dat er steeds meer management nodig is. Ik kwam persoonlijk niet meer toe aan mijn sterke kant, met name het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Met de komst van Wim krijg ik daar nu wel de tijd voor. Ik wil de organisatie tevens klaarstomen om internationaal te groeien."

De nieuwe CEO voelt naar eigen zeggen "zijn handen jeuken om eraan te beginnen". “Encon is een schitterend bedrijf in volle expansie. En wat mij betreft staat we nog maar aan het begin. Mee helpen aan die verdere groei, dat is waar ik het voor doe. Ook de relevantie van waar Encon mee bezig is, spreekt mij enorm aan: niet elk bedrijf kan zeggen dat het onze wereld duurzamer en klimaatvriendelijker maakt. Ik voel me hier helemaal op mijn plaats.”