Schermafbeelding 2024-04-18 om 00.10.59

Roel Paesmans en Thomas Monnens zijn de prijzenpakkers

De twee grote laureaten van de Jong Voka Awards zijn bekendgemaakt: Roel Paesmans van Fruitsnacks neemt de Mijlpaal mee naar huis, terwijl de prijs in de categorie Straf Ondernemerschap gaat naar Thomas Monnens (Derdaele+).

Jong Voka Awards hebben de bedoeling om jeugdig ondernemerschap in de provincie in de kijker te plaatsen en de waardering te geven die het verdient. “We zijn bijzonder fier om zoveel ondernemend talent in Limburg te hebben. Onze welgemeende felicitaties gaan naar de winnaars én alle genomineerden”, zegt Tineke Kempeneers, voorzitter van het organiserende Jong Voka Limburg.

Welgeteld 350 aanwezigen zakten woensdagavond af naar Thor Central in Genk om te genieten van een spetterende awardshow. De apotheose? Twee inspirerende prijzen, met name:

Straf Ondernemerschap: Thomas Monnens!
Voor deze prijs kiezen de leden van Jong Voka Limburg iemand uit het netwerk die straf ondernemerschap uitdraagt en symboliseert. Een soort ambassadeur waar men naar kan opkijken en die een rolmodel is voor jonge ondernemers in Limburg. Het publiek in Thor Central kreeg het laatste woord en koos uit de drie finalisten voor Thomas Monnens als winnaar. Thomas begon zijn carrière oorspronkelijk met een opleiding in hout en een lerarenopleiding. In 2012 trad hij toe tot het team van bouwbedrijf Derdaele+ als calculator. In 2018 nam hij de rol van CEO op zich na een grondige interne opleiding onder leiding van Patric Derdaele en wist hij een straf ondernemersparcours te rijden.

De Mijlpaal: Roel Paesmans!
Deze prijs belicht een bepaalde groeifase binnen het bedrijf, waar de winnende ondernemer een belangrijke bijdrage aan leverde. Er spelen diverse criteria mee zoals internationalisering, nieuwe technologie, groei in aantal voltijdse equivalenten, groei in omzet, enzovoort. De jury selecteerde op basis hiervan Roel Paesmans van Fruitsnacks als laureaat van de Mijlpaal. Onder zijn bewind als algemeen manager wist het bedrijf zijn klantenportefeuille sterk uit te breiden en intensief in te zetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Deze winnaars zijn de belichaming van jong ondernemerschap", weet Tineke Kempeneers. "We zijn als Jong Voka Limburg bijzonder fier om zoveel ondernemend talent in onze provincie te mogen huisvesten. Onze winnaars én onze genomineerden zijn stuk voor stuk inspiratiebronnen voor anderen in Limburg. Ze geven het goede voorbeeld, tonen creativiteit en doorzettingsvermogen, en inspireren een volgende generatie ondernemers. Daar kunnen wij alleen maar trots op zijn.”