Nieuws Limburg Rofix verandert van core-business

Rofix verandert van core-business

Rofix verandert van core-business

Rofix uit Dilsen-Stokkem heeft het geweer radicaal van schouder verandert. Eigenaar Rob Vaessen, een broer van Leon en Jos, heeft de activiteiten als producent van bevestigingsmaterialen voor radiatoren teruggeschroefd. De nieuwe activiteit is de productie van buizen voor vloerverwarming, en vooral voor klimaatplafonds en -wanden. “We hadden al even in de gaten dat de markt voor paneelradiatoren achteruit gaat,” zegt Kim Vaessen, die samen met haar ouders het management van Rofix voert. “Internationale studies bevestigen die tendens, vooral omdat andere warmtebronnen zoals vloerverwarming of invertor warmtepompen in opmars zijn. Vandaar dat we samen met Janssen Finishings uit Meeuwen het klimaatplafond hebben ontwikkeld en gaan commercialiseren. Net zoals de airco aanvankelijk alleen in de utiliteitsbouw bestond en daarna ook massaal in particuliere woningen geïnstalleerd werd, willen wij deze plafonds met warmte en koudesturing bij de gezinnen introduceren.” Rofix heeft voor de productie hiervan voorlopig 2 lijnen opgezet in de vestiging in Polen. “Maar het is de bedoeling om volgend jaar ook in Dilsen een lijn hiervoor op te zetten,” zegt Kim Vaessen nog. “Eens al die investeringen achter de rug zijn, zal de groei van het nieuwe Rofix ook in de cijfers merkbaar zijn.”
Rofix stelt in Dilsen 47 mensen tewerk en heeft ook vestigingen in China, Polen en Frankrijk. Het bedrijf haalt een omzet van zo’n 10 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.