hortense alken22

Romantische kleding met wijntje en tapasplankje…

Vorige maand opende op het 'gouden kruispunt' in Alken de boetiek Hortense. Een bijzonder concept waarin Jennifer Thirion een knappe kledingwinkel combineert met een eigentijdse apero- en koffiebar. "We mogen nu al zeggen dat de formule aanslaat", zegt de voormalige schooljuf. "Terwijl de vrouwen uitgebreid hun kleding en accessoires kiezen, drinken de mannen een glaasje wijn bij een tapasplankje. Of andersom..."

Jennifer gaf vroeger Frans in de school Mariaburcht in Stevoort. "Dat combineerde ik met een winkel in decoratie, pal in het centrum van Alken. Intussen al 7 jaar geleden... Tot ik op een dag als experiment een rek met kleding in de shop plaatste, en zelf verwonderd was hoe snel dat was uitverkocht. Toen ik na 3 jaar ben verhuisd naar een hoeve aan de Bisschopsweyerstraat in Alken, werd het aanbod van kleding verder uitgebreid. Een succes, maar de winkel werd snel te klein en ook het gebrek aan een etalage vond ik wel jammer. Vandaar dat ik zopas de stap heb gezet naar grote winkel in een nieuwbouw, tegenover Lingerie Curtres. Vroeger was op deze zichtlocatie vakhandel Iliaens gevestigd, maar sinds zij verhuisd zijn naar industrieterrein De Kolmen, werd hun oude pand afgebroken en vervangen door een gloednieuw, modern handels- en wooncomplex."

Kruisbestuiving
Jennifer voelt zich al helemaal thuis in de nieuwe Hortense, zoals de zaak heet. "De buitenaanleg is bijna klaar, wat zeker een nieuwe boost aan de business gaat geven", vertelt ze. "Maar ook nu al horen we alleen maar lovende commentaren. Ik was wat bang om dit concept van kleding met brasserie in de markt te zetten omdat het hier, in een landelijke omgeving, nogal ongewoon is. Maar het zat al jaren zo in mijn hoofd, en zo wilde ik het proberen. Gelukkig is iedereen die binnenloopt, heel enthousiast. De kruisbestuiving werkt. Je ziet dat mensen die onze romantische of casual kleding komen kiezen, nadien gezellig een kopje koffie drinken. Of heren die bij een lekker biertje even wachten tot hun dame is uitgewinkeld. Of andersom: heren die de afdeling voor herenkleding inspecteren, terwijl hun vrouw zich tegoed doet aan een glas wijn, stuk taart of een bordje antipasti. Het gebeurt hier allemaal."

De zaakvoerder merkt dat haar passie aanstekelijk werkt. "Ik ga met leveranciers in zee die positief zijn ingesteld en die net zoals ik, kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Samenwerken met andere, gedreven ondernemers: dat werkt. Dat straalt ook af op onze klanten, die zichtbaar genieten van de ontspannen, ongedwongen sfeer, en bij Hortense helemaal tot rust komen. Ja, het concept is helemaal geworden zoals ik het me al jaren geleden had ingebeeld, en zelfs meer: het is in werkelijkheid nog veel beter..."