Nieuws Limburg Ronnie Leten mag eredoctoraat in ontvangst nemen

Ronnie Leten mag eredoctoraat in ontvangst nemen

Ronnie Leten mag eredoctoraat in ontvangst nemen

Op 28 februari zal de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van UHasselt een eredoctoraat uitreiken aan Ronnie Leten, topondernemer en huidig voorzitter van de Zweedse telecomreus Ericsson en het mijnindustriebedrijf Epiroc. “Een manager buiten categorie”, aldus promotor en decaan BEW, Piet Pauwels.

“Dit eredoctoraat kadert in het vijftigjarig bestaan van het Economisch Onderwijs in Limburg”, zegt prof. dr. Piet Pauwels. “Als alumnus van onze instelling bouwde Ronnie Leten een indrukwekkende carrière uit met grote internationale impact, zonder zijn eigen roots te vergeten. Hij is een visionair én harde werker. Acht jaar lang stond hij aan het hoofd van het Zweedse Atlas Copco, een industriële onderneming met 45.000 werknemers. En na het voorzitterschap op te nemen bij Electrolux, is Ronnie Leten momenteel voorzitter van het Zweedse technologiebedrijf Ericsson en het mijnindustriebedrijf Epiroc. In 2014 werd hij als eerste in het buitenland actieve manager, verkozen tot Vlaams manager van het jaar. Het is ronduit indrukwekkend wat Ronnie Leten verwezenlijkt heeft”, aldus de decaan.

“In het kader van het vijftigjarig bestaan van het Economisch Onderwijs in Limburg konden we ons dan ook geen betere eredoctor inbeelden”, gaat Piet Pauwels verder. “Ronnie Leten studeerde in 1979 af aan de Economische Hogeschool Limburg met een diploma Handelswetenschappen. Sindsdien toont hij zich niet alleen als een ambitieus topmanager, maar ook als iemand met respect voor zijn afkomst en een scherpe blik op de Vlaamse economie en duidelijke visie op het onderwijs. Ronnie Leten is een echte wereldburger en een empathisch persoon. Iemand die zich kan wegcijferen voor het groter belang, maar natuurlijk ook heel goed kan cijferen. Kortom: een voorbeeld voor velen, en niet in het minst voor onze studenten en alumni.”

Op 28 februari zal Ronnie Leten het eredoctoraat in ontvangst nemen aan UHasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.