Ropak verdriedubbelt omzet in 3 jaar tijd

Toen de broers Bart en Mark Robyns precies 3 jaar geleden hun bedrijf in kartonnen dozen Ropak oprichtten, konden ze echt niet vermoeden dat het zo'n vaart zou lopen. Het bedrijfje uit Berbroek (Herk-de-Stad) wist in deze periode de omzet te verdrievoudigen. "We hebben nu wat ruimte om te investeren," zegt medezaakvoerder Mark Robyns (rechts). "Zo hebben we een Duitse machine aangekocht (Göpfert) die 10 keer meer capaciteit heeft dan onze vorige. Deze kan 5.000 dozen op een uur maken. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe machine zelf het karton kan stansen en snijden, zodat we niet meer op voorhand het karton op maat moeten aankopen." Ropak wil ook nog een automatische lijmmachine aankopen.

marc en bart robyns ropak"Door de groei hebben we intussen ook een optie genomen op een nieuw gebouw", aldus nog Marc Robyns. "Aannemer Mathieu Gijbels verbouwt momenteel het hoofdgebouw van het voormalige Aveve tot grote units. We willen daar een ruimte van 1.000 m2 in beslag gaan nemen." Het bedrijf is overigens nu al bezig met de familiale opvolging, want ook de zoon van Bart Robyns is recent het team komen versterken.

Ropak kwam al eerder in deze rubriek aan bod, door de grote vraag naar kartonnen hoezen om lp's te verpakken en te verzenden, die via het internet worden verkocht (lees artikel hier).