kranen arcomet beringen

Rouwbetuiging: alle bouwkranen naar Antwerpen gericht

Om een blijk van medeleven te geven aan de nabestaanden en de collega's van de slachtoffers na de instorting van schoolgebouw in Antwerpen vorige week, roept Confederatie Bouw Limburg op tot een solidariteitsactie. "We vragen dat vrijdag alle bouwkranen in Limburg en daarbuiten, om 14u34 één minuut in de richting van Antwerpen worden gericht", zegt gedelegeerd bestuurder Chris Slaets.

“De bouw maakt een zwarte week mee en is in rouw", zegt Chris Slaets. "We willen stilstaan bij dit pijnlijke en betreurenswaardige moment met een nationale actie. We vragen dat alle bouwkranen een minuut stilte respecteren en gericht worden in de richting van Antwerpen. Zo willen we ons medeleven betuigen met de doden, gewonden en de nabestaanden van het tragische ongeval. De bouw doet al heel veel om de veiligheid te verhogen. We gaan hier zeker verder op inzetten in de toekomst, want elk ongeval is er één te veel.”

Ondertussen blijft het afwachten naar de resultaten van het onderzoek en naar de oorzaak van dit tragisch ongeval af om te zien welke acties ondernomen kunnen worden om dit te vermijden in de toekomst. "We willen toch nog eens benadrukken dat een dergelijk ongeval zeer uitzonderlijk is in de bouwsector", aldus nog Chris Slaets. "In het algemeen is de veiligheidssituatie in de bouw sterk verbeterd. Tussen 2014 en 2019 is het aantal arbeidsongevallen met minstens 1 dag arbeidsongeschiktheid, met 14% gedaald, terwijl dit gemiddeld stabiel is gebleven in de andere sectoren. We blijven dan ook maximaal inzetten op een verdere daling van het aantal ongevallen in de komende jaren."