Nieuws Limburg Rovagro, Lenaerts en LVR klaar voor machtswissel

Rovagro, Lenaerts en LVR klaar voor machtswissel

Rovagro, Lenaerts en LVR klaar voor machtswissel

Bij de familiale groep Pelider, bekend van de bedrijven Rovagro in Lanaken en Lenaerts en LVR Electronics in Houthalen, staat de tweede generatie klaar. Welgeteld zes leden van de tweede generatie van de drie stichters hebben ieder een functie binnen één van de drie bedrijven. “Het is de eerste stap in de overgang naar de volgende generatie”, zegt Jean Vandyck, één van de drie stichters van de groep.

Jean Vandyck begon samen met zijn zakenpartner Willy Roox in 1982 met Rovagro (Roox-Vandyck Groothandel), de groothandel in elektro-technisch en industrieel materiaal in Lanaken. Later bracht ook wijlen Paul Lenaerts zijn technisch installatiebedrijf in Houthalen in. De groep Pelider Investments – genoemd naar de namen van de echtgenotes – werd nog uitgebreid met bordenbouwer LVR Electronics in Houthalen. De drie werken vooral voor de grotere industriebouwers. De groep staat momenteel voor een totaalomzet van 25 miljoen euro met 73 medewerkers.

Bpost
Vorig jaar werkte de groep nog een belangrijk order voor bpost af. Rovagro, Lenaerts en LVR mochten alle technieken installeren in het centraal distributiecentrum Brussel X, goed voor een waarde van 9 miljoen euro. Ook voor de technische installaties van de regionale distributiecentra in Luik, Charleroi, Antwerpen en Gent werd eerder al een beroep gedaan op de bedrijven van de drie families.
Momenteel staat de tweede generatie klaar om de fakkel van de drie stichters over te nemen: Michiel en Goedele Roox, Frank en Inge Vandyck en Ilse en Kim Lenaerts hebben ieder een functie in één van de drie bedrijven. “Dat verloopt vlot, ieder heeft immers zijn eigen taak en verantwoordelijkheid”, getuigt Ilse Lenaerts. Op termijn zullen zij de fakkel overnemen. “Hoe dat precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk”, zegt Jean Vandyck. “Maar het is alvast de eerste stap naar de volgende generatie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.