Nieuws Limburg Rudi Prijs stapt uit kapitaal van zijn MTF

Rudi Prijs stapt uit kapitaal van zijn MTF

Rudi Prijs stapt uit kapitaal van zijn MTF

Nadat hij in 2017 al meer dan de helft van de aandelen verkocht aan General Manager Peter Schreurs, zegt Rudi Prijs nu zijn metaalverwerkend bedrijf MTF in Hasselt, helemaal vaarwel. De resterende portefeuille wordt overgenomen door Dragonflies, een investeringsfonds dat tegelijk operationeel management aanbiedt.

Rudi Prijs was in 1978 de oprichter van MTF, wat staat voor Metal Frame. Het bedrijf last, plooit, snijdt en lakt materialen als staal, RVS en aluminium. Van schets tot montage worden er integrale projecten uitgevoerd in het atelier van 3.000 m², gelegen in de kmo-zone Stadsheide in Hasselt. Via een management buy out stapte ir. Peter Schreurs in 2017 mee in het kapitaal. Hij krijgt voor de verdere groei van MTF nu de steun van Dragonflies, het investeringsfonds van Limburger Rik Vos en 3 andere partners.

Met de nieuwe aandeelhouders aan boord, wordt een ambitieus groeiplan in gang getrapt. “Vertrekkend vanuit onze sterkte, Quick Response Manufacturing (QRM), zullen we onze klantenportefeuille verder uitbreiden en ons ook op de grotere eind-tot-eindprojecten richten”, zegt Peter Schreurs. “Met Dragonflies als Operating Partner versterken we niet alleen de kapitaalstructuur, maar halen we ook de ondersteuning aan boord die nodig is om ons plan te realiseren.”

Voor Dragonflies is het de eerste participatie in een Limburgs bedrijf. Sinds de start in september 2020 hebben oprichters Rik Vos en Sam Bruynseels, twee bijkomende partners aan boord gehaald en samen 5 participaties gerealiseerd. “Als Genkenaar doet dit uiteraard veel plezier om voor het eerst naar Limburg te komen”, zegt Rik Vos (rechts op de foto). “We geloven heel erg in Peter en zijn team, en zijn overtuigd van de toegevoegde waarde van onze samenwerking. Die gaat, zoals steeds, verder dan een financiële participatie, en houdt ook een ondersteuning op maat van het managementteam in. Daarmee staan we stevig om de toekomst van MTF op lange termijn te verzekeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.