Russische voetbaltopper koopt trainingscomplex in Bree

De Breese hallen- en tentenbouwer Veldeman heeft de opdracht binnengehaald om voor de Russische topclub Lokomotiv Moskou een indoor voetbalhal te bouwen. Op die manier kunnen de spelers - onder wie Mbark Boussoufa - in comfortabele omstandigheden trainen, los van de soms barre weersomstandigheden.

[caption id="attachment_21891" align="alignright" width="285"]Mbark Bousouffa mag deze winter zijn schwalbes indoor gaan oefenen. Mbark Bousouffa mag deze winter zijn schwalbes indoor gaan oefenen.[/caption]

Voor Veldeman heeft het contract een waarde van 1,3 miljoen euro. In oktober wordt onder supervisie van Veldeman begonnen met de bouw van de hal van 100 meter bij 60 meter, en een zijwandhoogte van 7,5 meter. Tot op een hoogte van 3 meter bestaan de zijwanden uit staalplaat. De rest wordt een dubbel zeil om de isolatiewaarde te bevorderen.

Veldeman is met dit soort structuren niet aan zijn proefstuk toe. Onder meer KRC Genk, de Philadelphia Eagles (VS) en MK Dons (GB) deden daarvoor al een beroep op de know how van Veldeman. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 20 miljoen euro met 95 medewerkers in Bree. Daarnaast zijn er nog vestigingen in de VS, Chili en India.