Russo Security

Russo is nieuwe dochter van Peltse Q Group

De Q Group van CEO Sem Franssen en eigenaar Tessy Damen, heeft in Tubeke de firma Russo Security overgenomen. Daarmee krijgt de HR-dienstengroep uit Pelt een eigen afdeling met mensen die gespecialiseerd zijn in de beveiliging en bewaking van kantoren, winkels, bedrijventerreinen. Russo heeft daarenboven een uitgebreide tak in bewapende beveiliging van ambassades, vips, enzovoort.

“We hebben via ons uitzendbedrijf Q Jobs al enkele jaren een duurzame samenwerkingsrelatie met Russo Security”, begint Sem Franssen, CEO van de Q Group het verhaal. “Tijdens deze samenwerking merkten we dat de verwachtingen met betrekking tot beveiliging vandaag sterk veranderen. Veiligheid gaat niet meer alleen over het fysieke aspect, ook de aandacht voor preventie en gezondheid speelt een steeds grotere rol. Met deze participatie breiden we onze bestaande security-tak uit naar meerdere aspecten van veiligheid: preventie, techniek en mankracht. We willen, ondanks de huidige marktsituatie die een grote impact heeft op onze bedrijven en de hele sector, al verder kijken dan morgen en onze groep klaarmaken voor de toekomst. Op deze manier dragen we daarnaast nog eens bij aan een 'veiligere' wereld."

Alfredo Russo, oprichter en eigenaar van Russo Security, vult aan: “Tijdens onze samenwerking is het idee gerezen om enkele stappen verder te gaan. De huidige klantenportefeuille van Russo bevat heel veel sterke namen, maar is sterk gefocust op de Waalse markt. Het mist met andere woorden kennis van de Vlaamse en Brusselse regio. En zo is het idee gerezen om de Q Group te laten participeren in Russo Security. Samen staat we sterk in het hele land."

Door de integratie van de activiteiten breidt de Q Group uit met een 70-tal medewerkers.