Nieuws Limburg Sameem start autohandel voor rijke zakenlui en BV’s

Sameem start autohandel voor rijke zakenlui en BV’s

Sameem start autohandel voor rijke zakenlui en BV’s

Zaterdag opende B-Premium Cars in Leopoldsburg een splinternieuwe toonzaal met luxewagens van elk meer dan 250.000 euro. Vier jaar geleden stond zaakvoerder Sameem Bhatti (27) nog auto’s te verkopen op de parking van zijn ouderlijk huis in Beringen, vandaag investeert hij 2 miljoen euro in zijn nieuwe autozaak.

Het verhaal van Sameem Bhatti lijkt op een sprookje dat begon toen hij als eenjarige met zijn ouders vanuit Pakistan naar België vluchtte en in Beringen terechtkwam. “Via mijn papa Nadeem kreeg ik het handel drijven met de paplepel mee. Hij was een succesvol marktkramer. Zelf kon ik na mijn middelbare school aan de slag als jongerenwerker bij Arktos. Maar sinds een jaar heb ik die job opgegeven om voltijds mijn zaak in luxevoertuigen uit te bouwen. Dat is mijn passie.”

Hij begon vier jaar geleden auto’s te verkopen op de parking van zijn ouderlijk huis in Beringen. Zijn keuze om het topgamma in luxewagens aan te bieden, bleek een voltreffer. In de toonzaal van zijn nieuwe zaak staan enkele exclusieve bolides te blinken. “Eén van de paradepaardjes is ongetwijfeld deze Audi RSQ8 ABT-R”, vertelt Sameem niet zonder trots. “Hiervan zijn er wereldwijd maar 125 gemaakt en wij hebben hier het enige exemplaar voor België staan. Deze auto heeft 740 PK en is volledig van carbon gemaakt. De prijs van 270.000 euro wordt vooral betaald door verzamelaars die er af en toe tijdens het weekend eens mee rijden.”

De klanten van Sameem zijn hoofdzakelijk rijke zakenlui. “Zij kopen deze auto’s omdat ze ook gepassioneerd zijn door mooie wagens en zichzelf willen feliciteren met hun succes. En ook bekende Vlamingen zijn hier klant.”

Kansen
Sameem wil graag andere jongeren motiveren om hun passie en talenten te volgen. “Ik ben opgegroeid in de Beringse wijk Steenveld. De kansen lagen er niet voor het rapen. Ik had nooit durven dromen dat dit een succes zou worden en plots is ‘the sky the limit’. We staan nog maar aan het begin van het verhaal.”

Het geheim van zijn succes wil Sameem nog kwijt: “Blijven investeren, de juiste beslissingen op het juiste moment nemen in combinatie met een grote dosis doorzettingsvermogen en hard willen werken, soms zelfs dagen van 20 uur…”

(Het volledige artikel lees je via deze link in Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.