het levende bord

Samenwerking leidt tot uniek horecaconcept

Een Limburgse topchef, een creatief eventbureau en een straffe technologie-leverancier: dat zijn de ingedriënten van Het Levende Bord, een pop-up restaurant in Heusden-Zolder dat een unieke beleving wil creëren.

“Het idee ontstond bij een bezoek aan de showroom van Total-e, leverancier van materialen voor events, uit Beringen", vertelt Tom De Weyer, Creative Owner van cateraar Witti Group uit Heusden-Zolder. "We zagen er de technologie om via projectie een verhaal letterlijk op het bord aan tafel te toveren. Omdat wij ons willen onderscheiden in 'verhalende catering', zijn we met dat gegeven aan de slag gegaan."

Tom De Weyer ging aan tafel zitten met Jeroen Meermans van Total-e en met Alex Clevers, gevierd topchef van sterrenrestaurant Vivendum uit Dilsen-Stokkem. "Samen hebben we een concept uitgewerkt dat volledig in het teken staat van Limburgse beleving. Het Levende Bord is een formule waarbij een verfijnd 5-gangenmenu met Limburgse streekproducten wordt geserveerd in het historische kader van Watt17 (voormalig mijngebouw in Zolder). Intussen wordt op het bord een magisch verhaal geprojecteerd over Limburgse landschappen en geschiedenis. Een totaalspektakel, dus."

De initiatiefnemers breien optioneel nog een tweede luik aan het concept, waarbij nog 3 uur langer kan gefeest worden in de partybunker van Watt17. "De pop-up is geopend van midden oktober tot eind januari 2020", besluit Tom De Weyer. "Voordien kunnen bedrijven en andere groepen van 100 tot 150 personen het concept exclusief reserveren."