robin sandra encon

Sandra Deraeve (Encon) wint de Livia Award

Sandra Deraeve, die mee aan het hoofd staat van energiebureau Encon uit Bilzen, heeft zopas de Unizo Livia Award 2018 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt tijdens een gala-avond in Bokrijk.

“Deze prijs is 14 jaar geleden in het leven geroepen als stimulans voor het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg", zeggen Jacqueline Mahieux, uittredend voorzitter van de vrouwenclub en Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. "Met Sandra Deraeve hebben we een nieuwe laureate die andere ondernemende vrouwen kan inspireren.”

Niet dat ze allemaal zijn gestart onder impuls van de Livia Award, maar de tendens naar meer vrouwen die ondernemen, is frappant. "Eind 2016 telden we in Limburg 28.831 vrouwelijke zelfstandige ondernemers, wat op 5 jaar tijd een groei betekent van 11%", aldus nog Jacqueline Mahieux. “Op 10 jaar tijd spreken we zelfs van een groei van 27,5%.”

Het nieuwe boegbeeld, na Marion Van Zon vorig jaar, wordt dus Sandra Deraeve, die samen met haar echtgenoot Robin Bruninx, de mede-zaakvoerder is van energiespecialist Encon. “We staan als 2 ondernemers aan het hoofd van de onderneming", vertelt Sandra Deraeve. "Naast het technische aspect, wat vooral door Robin wordt behartigd, is er de algemene en de bedrijfseconomische kant van de zaak. Dat is vooral mijn domein, zoals het aantrekken en behouden van talent, het financieel beheer en het mee uittekenen van de lange termijndoelstellingen. Waar Robin eerder het gezicht is van Encon, noemen ze mij eerder de ruggengraat ons bedrijf. Van buiten niet zo zichtbaar, maar toch wel belangrijk om een lichaam recht te houden”, lacht Sandra.

De laureate is blij dat haar inspanningen worden bekroond met de Livia Award. “Het winnen van deze mooie prijs betekent voor mij het bewijs dat we goed bezig zijn. Niet alleen ik als ondernemer, maar het volledige Encon-team."