Nieuws Limburg Scana Noliko overgenomen door PinguinLutosa

Scana Noliko overgenomen door PinguinLutosa

Scana Noliko overgenomen door PinguinLutosa

Toen we onlangs Dominiek Stinckens van Scana Noliko aan de lijn hadden, vertelde hij dat er ‘iets’ op komst was… Dat iets is dus de overname van het Breese bedrijf door de beursgenoteerde voedingsgroep PinguinLutosa uit Westrozebeke. De overnemer, gespecialiseerd in diepgevroren voedingsproducten (‘de schatjes van patatjes’), betaalt 155 miljoen euro, deels ingebracht door de Gimv, die al voor 90% eigenaar was van Scana Noliko.

Scana Noliko, ook bekend als hoofdsponsor van volleybaltopper Noliko Maaseik, stelt vandaag 563 mensen tewerk en haalt een omzet van 173 miljoen euro. Het bedrijf maakt naast groentenconserven, ook kant-en-klare voeding zoals soepen, sauzen, dips en pastaschotels in glas en blik. Het zijn vooral private labelproducten, voor 80% bestemd voor de export. Het concern PinguinLutosa heeft ruim 3000 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro.

Bedoeling is de hele transactie af te ronden tegen eind juni dit jaar.

Hein Deprez, aandeelhouder van PinguinLutosa, wordt de nieuwe algemeen directeur van het concern. Topman Dominiek Stinckens van Scana Noliko wordt verantwoordelijk voor de conservenactiviteiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bree
Bree

Brouwer breidt uit in Bree

Hoewel het sluiten van de horeca voor een bittere afdronk zorgt voor Brouwerij Cornelissen, heeft het bedrijf toch beslist om… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.