alex-vandereycken-300×300

Scapta breidt uit met ankerpunten in Gent en Wallonië

Softwarehuis Scapta, met hoofdkantoor in Hasselt, zet de ambities kracht bij om klanten in het hele land te bereiken. Met een nieuwe vestiging in Gent en een sterk partnership met een verdeler in Wallonië, zijn zopas belangrijke stappen gezet.

“We zien de ERP-sector evolueren naar Microsoft-cloudsoftware, die eenvoudig, betaalbaar en gestandaardiseerd zal zijn”, zegt CEO Alex Vandereycken. “Maatwerk zal via apps in een soort menukaart worden aangeboden. De eindklant krijgt controle over wat er geconsumeerd wordt. Dit alles in de cloud en met een transparante prijs, net zoals je dat als particulier al gewoon bent met Spotify of Netflix. De prestaties van ICT-leveranciers voor de installatie en het onderhoud zullen hierdoor fors verminderen. Om nog het verschil te kunnen maken, wordt lokale aanwezigheid belangrijker dan ooit. Een direct en persoonlijk contact met klanten, snelle interventietijden en andere service-aspecten zullen de doorslag geven.”

20/20

Scapta speelt in op die evolutie door decentrale teams op te starten. De eerste daarvan, na het hoofdkantoor in Hasselt, zal vanuit Gent opereren. “Deze nieuwe entiteit heeft de ambitie om zich te wortelen in het lokale ondernemerslandschap”, zegt Mathieu De Glas, die Scapta Gent zal leiden en er ook zelf in participeert. “Het doel is om net zoals in Hasselt, te groeien naar een 20-tal medewerkers. We willen dat tegen 2020 realiseren. Voor de mensen die we gaan aanwerven, is het uiteraard een troef dat ze dichtbij huis kunnen werken. Dat zorgt voor een goede work-life balance.”

Scapta wil tegelijk ook de markt in Wallonië benaderen. “Dat gaan we ook met lokale teams realiseren, maar op een andere manier”, legt Alex Vandereycken uit. “We hebben een strategisch partnership afgesloten met Computerland, dat de hoofdvestiging heeft in Alleur, en daarnaast ook vanuit Charleroi opereert. Zij hebben een 20-tal mensen op de baan die de regio goed kennen. Zij zullen onze oplossing Scapta365 in de lokale markt vertegenwoordigen. In een volgende fase zal Computerland onze technologie ook in Luxemburg aan de man brengen.”

Werken met decentrale teams zorgt ervoor dat de oprichters zich op strategisch vlak moeten buigen over de verschillende cellen. Daarom werd het directieteam in Hasselt uitgebreid met Thibaut Heeren en Bart Vliegen. "Thibaut zal verantwoordelijk zijn voor de dagdagelijkse commerciële aspecten en Bart de operationele", besluit Alex Vandereycken.