Nieuws Limburg Schellens maakt Limburgse geitenkaas groot

Schellens maakt Limburgse geitenkaas groot

Schellens maakt Limburgse geitenkaas groot

Met zijn bedrijven Eurodesserts en Debic-Madibic maakte ondernemer Armand Schellens naam en faam in de internationale zuivelindustrie. Het aaneenrijgen van successen is hij nog niet verleerd. Getuige de geitenkaasmakerij Capra in Halen, die amper 5 jaar nadat Schellens ze overnam van stichter Fred Verlinden, een omzet haalt van 30 miljoen euro…

Meer nog, het bedrijf werd in 2009 al terug doorverkocht aan een Franse groep. Winst nemen en wegwezen, denk je dan. Maar niets is minder waar, want het is de echtgenote van Armand Schellens die de stoel van algemeen directeur bekleedt bij Capra. Dat is al evenmin een evidentie, want mevrouw Peeters is architecte van beroep…
“Vanuit die invalshoek kende ik de zuivelsector wel redelijk goed, aangezien ik gewerkt heb voor Danone, Incopack en ook voor Capra,” zegt ze. “De functie van bedrijfsleider bevalt me wel, want ik doe het heel graag.” En heel erg goed bovendien, want de cijfers spreken voor zich: sinds de overname in 2005 werd het melkvolume verzesvoudigd tot 35 miljoen liter, nam de bedrijfsoppervlakte toe van 2000 tot 8000 m2, en steeg de omzet van 845.000 euro naar 30 miljoen. In die periode werden ook 2 andere bedrijven in de sector overgenomen.

“We mogen inderdaad fier zijn op het parcours dat we tot dusver hebben afgelegd,” aldus nog Hilde Peeters. “De goede basis was er al, en dankzij onze goede strategische beslissingen en positieve reputatie in de zuivelsector is het nog wat sneller gegaan. Het is nu aan ons om die lijn door te trekken en de groei ook in de komende jaren te bestendigen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.