Sven-Castro-300×225

Scheuten schuift op naar hoogwaardig glas

Het glasverwerkend bedrijf Scheuten heeft aangekondigd de broeksriem te zullen aanhalen. De directie in Nederland wil een nog onbekend aantal jobs schrappen en het huidige hoofdkantoor in Nederlands Limburg verlaten om reden van bezuinigingen. Om het rendement op te drijven, kondigt CEO Hans Willemsen bij onze collega's van Wij Limburg.nl aan dat het gamma zal wijzigen. De productie van bulk- of basisglas zal worden teruggeschroefd ten voordele van hoogwaardig glas, zoals warmtewerend glas, zonwerend glas, gelaagd glas, veiligheidsglas en glassoorten die van bijzondere coatings worden voorzien.

In België, waar Scheuten een vestiging heeft vlak over de provinciegrens in Diest, zal allicht niet zoveel veranderen. "Dat de impact van deze beslissing doorsijpelt naar ons bedrijf, is mogelijk, maar in dat geval erg beperkt," aldus Sven Castro , gedelegeerd bestuurder van Scheuten Glas Diest. "Net zoals onze collega's in Duitsland, zijn de gevolgen van de crisis bij ons miniem geweest. Vandaar dat we hier geen zware ingrepen verwachten."

Eén van de toepassingen waar Scheuten het verschil wil mee gaan maken, is hoogwaardig glas voor de tuinbouw. "Tests in samenwerking met de universiteit van Wageningen hebben aangetoond dat we met ons nieuwe glas 60 tot 70% op de energiekosten voor tuinbouwers kunnen besparen. Daarbij wordt veel licht doorgelaten, wat net het probleem is bij de huidige oplossingen. We verwachten hier alvast veel van," besluit Sven Castro.