Filip-Dings-mevr-300×200-1

Schevenels Project Interieurs heeft nieuwe eigenaar

Filip Dings, tot voor kort actief als ondernemer in het vastgoed en manager bij afvalverwerker Sita, heeft in Heusden-Zolder (op de grens met Lummen) het bedrijf Schevenels Project Interieurs overgenomen. Beide partijen vinden het belangrijk dat het familiale karakter van het bijna 50-jarige bedrijf gecontinueerd wordt.

[caption id="attachment_6369" align="alignleft" width="300" caption="Filip Dings en zijn echtgenote Chris Dehoore."][/caption] Dat overnemer en overlater elkaar gevonden hebben, noemen ze eerder toeval. “Ik was op zoek naar een opportuniteit om te investeren, en via een bureau dat de matching doet voor overnames, ben ik bij Schevenels terechtgekomen”, vertelt Kempenaar Filip Dings, die samen met zijn echtgenote Chris De Loore het bedrijf zal leiden. Etienne Schevenels bevestigt: “Wij wilden niet noodzakelijk ons bedrijf nu al verkopen, maar bij gebrek aan opvolging, hebben we wel eens geluisterd toen een bemiddelaar contact met ons opnam. Vooral het feit dat met de komst van Filip en Chris het familiale karakter behouden blijft, vinden wij belangrijk.” De nieuwe eigenaar denkt er net zo over. Boven zijn bureau hangt al een grote poster met foto’s en namen van alle personeelsleden, die hij één voor één memoriseert. “Ik vind het doortrekken van de juiste waarden zoals vertrouwen, respect, discipline, vakmanschap en teamspirit, echt belangrijk,” zegt Dings.

Waarde-volle creaties
De nieuwe zaakvoerder, die overigens de 3 broers Schevenels aan zijn zijde houdt, wil samen met hen het bedrijf laten groeien. “Met mooie projecten in de interieurbouw voor hotels, winkels, privéwoningen en horecazaken hebben we een uitstekende reputatie. Er liggen nog mogelijkheden in de inrichting van kantoren, ook voor vrije beroepen, en heel belangrijk: ook de health-care vraagt professionele interieursfirma’s…. We denken tevens in Nederland en Wallonië nog te kunnen groeien.”

Schevenels zal nog meer dan nu, evolueren naar totaalprojecten. “Een integrale sfeercreatie zal ook een ‘feel-good’-effect overbrengen naar alle bezoekers van een interieur dat wij gemaakt hebben.” Met deze accenten en enkele vernieuwende ingrepen in de productie en het management, heeft de overnemer ambitieuze doelstellingen met Schevenels. Om de verder groei te ondersteunen zijn ook de verdere modernisering van het machinepark opgenomen in de investeringen. Gelijklopend kunnen het aantal personeelsleden (bijna 50) en de omzet mee evolueren.

[caption id="attachment_6370" align="alignleft" width="300" caption="Eric, Etienne en Ferdinand Schevenels met de overnemers."][/caption]