schiffeleers alken

Schiffeleers schuift in handen van ambitieuze investeerders

Schiffeleers in Alken, gespecialiseerd in ramen, deuren, interieurglas en zonwering, is overgenomen door Kris Bosmans en een aantal mede-investeerders. Bezieler Geert Schiffeleers blijft actief betrokken bij de bedrijfsvoering.

Geert Schiffeleers was tot voor kort eigenaar van het traditierijke familiebedrijf in Alken. Bij gebrek aan opvolging ging hij de afgelopen maanden -in de luwte- op zoek naar een kandidaat-overnemer. Die is nu gevonden in de persoon van Kris Bosmans, de voormalige manager van VVS (Verkeers- en Veiligheids Signalisatie in Hasselt). Bosmans wordt ook de nieuwe gedelegeerd bestuurder bij Schiffeleers en zal daar zijn eerdere ervaring in de sector mee in de schaal werpen.

De overname wordt gesteund door een aantal mede-investeerders. Dat zijn vooral twee voormalige collega's van Kris Bosmans bij VVS: eigenaar Lieven 's Heeren en huidig CEO Olivier Mevis. De verkoper, Geert Schiffeleers, engageert zich om actief betrokken te blijven bij de bedrijfsvoering en zo de continuïteit te verzekeren.

De nieuwe eigenaars hebben alvast veel ambitie om de onderneming sterk te laten groeien. "We zien zowel in de productieafdelingen, alsook bij de service- en plaatsingsteams, mooie kansen om verder op te schalen naar het volgend niveau", stelt Kris Bosmans. "We zullen in ieder geval blijven werken met de hoogste kwaliteit van materialen in alu-, hout- en pvc-schrijnwerk. En uiteraard zullen we ook op vlak van serviceniveau geen toegevingen doen. We bouwen resoluut verder op de stevige fundamenten en gaan er direct een extra touch aan toevoegen", besluit hij.