Nieuws Limburg Schraepen in VS voor verdiende onderscheiding

Schraepen in VS voor verdiende onderscheiding

Schraepen in VS voor verdiende onderscheiding

De Limburgse startup Linkedcar (Corda Campus) is genomineerd als één van de drie beste nieuwe automotive-producten in de wereld. Oprichter en zaakvoerder Mario Schraepen is momenteel in de VS om de prijs op te halen.

LinkedCar werd opgericht in januari 2020, nét voor de eerste lockdown in België. Het bedrijf van ‘Chief Believer’ Mario Schraepen heeft een innovatief product ontwikkeld dat alle data van een voertuig, zoals onderhoud, verzekering en keuringsinformatie, verzamelt in één centraal platform. De consument krijgt via een app toegang tot deze data en beslist dan zelf wat hij ermee doet.

“Er is vandaag veel te doen omtrent data en de privacy errond”, zegt Schraepen vanuit de VS, waar hij de ceremonie bijwoont om de prijs als Best Service of the Year in ontvangst te nemen. “Wil je toegang tot de data van je voertuig, dan krijg je van de fabrikant een mobile app die verbinding maakt met je wagen. Maar na twee jaar betaal je aan de fabrikant een jaarlijkse licentie-prijs voor slechts een beperkte data-set. Dit vinden wij oneerlijk naar de consument toe. Daarom hebben we een platform ontwikkeld dat voertuigdata gratis ter beschikking stelt aan de bestuurder. Die kan daarna deze data zélf delen met andere mobiliteitspartners, zodat hij bijvoorbeeld een korting krijgt op zijn verzekering.”

Verschillende multi-merk autodealers werken vandaag al met het Connected Mobility Platform van LinkedCar. Er zijn diverse IT-systemen aan gekoppeld, zoals een Dealer Management Systeem, zodat de dealer alle sales, aftersales en marketingprocessen kan optimaliseren.

LinkedCar, dat op 1,5 jaar tijd al zo’n 6 belangrijke awards in de wacht heeft gesleept, wil nog sneller doorgroeien. “Er lopen gesprekken met verschillende investeerders om een versnelling hoger te schakelen en in 2022 wereldwijd nog meer consumenten en dealers te kunnen uitrusten met onze oplossing”, bevestigt Schraepen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Vera S. 2021-11-16 07:18:45

Proficiat aan de heer Mario Schraepen en team. Mvg Schraepen Vera,

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.