Nieuws Limburg Schroothandelaars gooien imago op één hoop

Schroothandelaars gooien imago op één hoop

Schroothandelaars gooien imago op één hoop

Zes Vlaamse schroothandelaars, waaronder Stassen Recycling in Genk, hebben samen een nieuw kwaliteitslabel opgericht. Onder de naam Fecoplus willen ze aantonen dat de schroothandels van weleer al lang geen ‘voddemannen’ meer zijn, maar intussen zijn omgevormd tot moderne, milieubewuste recyclagebedrijven die zich schikken naar erg strenge, welomlijnde regels en wetten.

“Bovendien willen we als (relatief) kleine, maar vooral familiale bedrijven, sterker staan tegen de grotere groepen,” zegt voorzitster Marjola Maes van Degels Metal. “Ook de schroothandel wordt steeds internationaler, wat leidt tot een sterke tendens naar schaalvergroting.” De zes hebben ook een kwaliteitscharter ondertekend en gaan informatie uitwisselen, zoals over de bestrijding van de recente plaag van metaaldiefstallen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.