Nieuws Limburg Schuldenberg Maasmechelen Village op 236 miljoen

Schuldenberg Maasmechelen Village op 236 miljoen

Schuldenberg Maasmechelen Village op 236 miljoen

VR Maasmechelen Tourists Outlet, één van de vennootschappen boven het merkendorp Maasmechelen Village, heeft een schuldenberg opgebouwd van 236 miljoen euro. Vorig jaar werd een verlies geboekt van 19 miljoen euro, het hoogste negatieve cijfer van de laatste 13 jaar (die overigens allemaal zware rode cijfers lieten optekenen). Het is de krant De Tijd die uitpakt met het nieuws, hoewel de jaarrekening al op 17 juli gepubliceerd werd en de cijfers sindsdien openbaar zijn.

maasmechelen villageNet zoals in de voorbije jaren tilt moedermaatschappij Value Retail niet zo zwaar aan de grote verliezen. De overgrote meerderheid van de schuld (gemaakt bij de bouw van het dorp) dient de Maasmechelse vestiging immers af te betalen aan de investeerders zelf. Bovendien maken de andere activiteiten van de eigenaars wel winst, waardoor er cash genoeg is om de verliezen bij te passen. Er zijn dan ook geen schuldeisers in Maasmechelen die niet tijdig betaald worden. De investeerders mikken eerder op een toename van het klantenbestand dan op rechtstreekse winsten. Zoals het wel vaker gaat in die sector, kunnen later alle merkendorpen van de groep ook ineens worden verkocht aan een investeringsfonds of grote wereldspeler in de retailsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.