Nieuws Limburg Semiautomatische orderverzameltrucks maken orderpicken veiliger en efficiënter

Semiautomatische orderverzameltrucks maken orderpicken veiliger en efficiënter

Semiautomatische orderverzameltrucks maken orderpicken veiliger en efficiënter

De nieuwste reeks semiautomatische orderpicktrucks van Linde, in België exclusief verdeeld door Motrac, zorgen voor een veiliger, efficiënter en ergonomischer orderpickproces. “Dankzij de nieuwe N20 SA en N20C SA van Linde kan de loopafstand drastisch worden verminderd, wat resulteert in een gevoelige stijging van de productiviteit”, klinkt het bij Motrac.

Een orderpicker is van cruciaal belang voor logistieke bedrijven, retailers maar ook voor productiebedrijven. Zij zorgen er immers voor dat materialen en producten bij de juiste klant terechtkomen. Maar het beroep is fysiek bijzonder zwaar en ook op vlak van efficiëntie zijn er vaak nog heel wat verbeteringen mogelijk.

20 % efficiënter

“Vandaag gebeurt orderpicken vaak nog op de traditionele manier waarbij een orderpicker een lijst volgt. De orderpicker parkeert zijn truck tussen twee op te pikken producten en wandelt van de ene naar de andere doos om vervolgens met twee dozen naar zijn truck te wandelen”, weten ze bij Motrac. “Op deze manier wandelt de chauffeur erg veel op een dag en verliest hij daar heel wat tijd mee. Dankzij de nieuwe semiautomatische orderpicktrucks van Linde wordt de loopafstand drastisch verminderd, wat resulteert in een gevoelige stijging van de productiviteit met ongeveer 20 procent.”

2 bedieningsmodi

Er zijn twee verschillende bedieningsmodi, beide toegespitst op een specifieke orderpicksituatie. In meerijdmodus volgen de N20 SA en N20C SA automatisch het looppad van de orderpicker.

“De orderpicktruck blijft hierbij steeds op dezelfde hoogte als zijn bediener, waardoor deze niet voortdurend over en weer moet lopen tussen het rek en de truck, en de pakketten die hij nodig heeft meteen op een pallet kan plaatsen. Deze modus werkt het best bij orderpickprocessen waarbij de medewerker steeds aan dezelfde zijde van het rek blijft en het gangpad in een U-vorm doorloopt. Dit is de meest gebruikte werkmethode in grotere magazijnen. In kleinere magazijnen volgen orderpickers vaak een Z-vormig pad waarbij goederen afwisselend links en rechts worden opgepikt en weggezet. Bij dergelijke methode is de continue modus ideaal, waarbij de orderpicktruck in het midden van het gangpad rijdt en via afstandsbediening wordt voortgestuwd.”

Automatisch én veilig

Hoewel de truck automatisch rijdt, is deze methode erg veilig. Hij scant de omgeving continu op mogelijke obstakels. Loopt er iemand voor de orderpicktruck of is er een obstakel of andere truck in de buurt, dan zal hij automatisch stoppen. Daarnaast stopt de orderverzameltruck automatisch aan het einde van de gang, waardoor aanrijdingen op het hoofdrijpad vermeden worden.

De nieuwe semiautomatische Linde orderpicktrucks zijn geschikt voor grote en kleine magazijnen. “De vraag die men zich moet stellen is hoe veel tijd orderpicken in beslag neemt per dag. Voor een half uurtje heeft men geen semiautomatische orderverzameltruck nodig maar als dit dagtaken zijn dan zijn deze trucks dé oplossing. Ze zijn efficiënt, ergonomisch en erg veilig”, besluit Motrac.

Motrac biedt een totaaloplossing aan voor intern transport en industriële reiniging dankzij de A-merken Linde en Tennant.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.