Nieuws Limburg Sentower maakt vreugdesprong (over de oxer)

Sentower maakt vreugdesprong (over de oxer)

Sentower maakt vreugdesprong (over de oxer)

Mooi ondernemersnieuws uit Oudsbergen. Het hippische centrum Sentower Park krijgt van Provincie Limburg groen licht voor uitbreiding. Gedeputeerde Inge Moors geeft aan ondernemer Laurens Meynaerts de toestemming om extra stallen en een hotel te bouwen.

Sentower Park is een wereldwijd gekend instituut in paardensportwereld. Om de verdere ontwikkeling mogelijk te maken, en de bestaande functies te bestendigen, werkt de provincie al een hele tijd aan nieuwe plannen voor het gebied.

Gedeputeerde Inge Moors legt uit: “Het ruimtelijk plan dat nu voorligt, vertaalt het planologisch attest naar duidelijke stedenbouwkundige regels. Daarbij worden ook de voorwaarden, zoals bijkomende parking, water- en landschappelijke buffering, juridisch verankerd.”

De toekomstige inrichting van het plangebied voorziet in drie toegangen: eentje voor het hotel, eentje voor bezoekers en een toegang voor de ruiters met hun vrachtwagen.

Moors is blij met het vergelijk dat is gevonden. “Limburg is de ideale uitvalbasis voor topruiters en de daarbij horende activiteiten, zoals opleidingen, fokkerijen, handel, training,…. Maar ook de recreatieve ruiterij is sterk vertegenwoordigd in Limburg. De verankering van Sentower is zowel voor de Limburgse paardenhouderij als de totale economie in de regio een enorme troef.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Inno L. 2023-01-19 07:59:42

Gefeliciteerd met de vergunning en héél veel succes met de realisatie en exploitatie.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.