Simons en Schruers willen 5 fitnessclubs in Limburg

Het jonge fitnessbedrijf Qlife van Rob Simons en Chris Schruers wil op termijn uitgroeien tot een keten van vijf clubs in Limburg. Dat hebben de twee initiatiefnemers gezegd naar aanleiding van de opening van de nieuwe vestiging op de Corda Campus in Hasselt.

QLife Simons SchruersQlife werd pas in 2013 opgericht. Rob Simons (37), in een ander leven ook managementconsultant, stapte toen uit de groep Easyfit. Hij nam Chris Schreurs (52) van het verzekeringskantoor Van Hoof & Schruers onder de arm om Qlife in Houthalen uit de grond te stampen. “Het is eens wat anders dan verzekeringen,” lacht Schruers. Danny Mulder werd aangetrokken aan als operationeel manager.

Qlife heeft ondertussen al een vestiging in Sint-Truiden (Stayen) en heeft zopas ook een nieuwe fitness - annex luxe wellness - geopend op de Corda Campus in Hasselt. Daarmee is een investering van ongeveer een miljoen euro gemoeid. De fitness in Houthalen werd gesloten. “De club in Houthalen ligt dicht bij die in Hasselt en voldeed eigenlijk ook niet aan onze hoge criteria,” zegt Rob Simons. De nieuwe vestiging in Hasselt kan zo een vliegende start maken, met ondertussen al 700 leden. Het team in Hasselt bestaat uit vijf vaste bewegingscoaches en een tiental freelancers.

Schruers en Simons heb ondertussen al vrij concrete plannen om nog twee extra clubs in Limburg te openen. Heusden-Zolder (aan de geplande indoor wielerpiste op het circuit van Zolder) en Lommel zijn het verst gevorderd. “Vijf clubs is alvast het maximum,” zegt Schruers. “Kwestie van onze standaarden hoog te kunnen houden.”